Zwanger worden tips voor de vrouw

Wil je graag zwanger worden? Gebruik dan onze tips voor de vrouw. Je weet waarschijnlijk al wel dat je op tijd dient te stoppen met de pil of andere anticonceptie en dat het verstandig is om op het juiste moment te vrijen, maar ook je leefstijl kan van grote invloed zijn. Zorg er dus voor dat je op een gezonde manier leeft, door onze zwanger worden tips voor de vrouw te volgen.

Minderen met alcohol

Allereerst is het verstandig om te minderen met alcohol. Binnen de zwanger worden tips voor de vrouw speelt dit een belangrijke rol, aangezien de alcohol ervoor kan zorgen dat de kans op een miskraam ongeveer 4x zo groot kan worden. Het gebruik van alcohol heeft geen invloed op je vruchtbaarheid, maar door er op tijd mee te stoppen zorg je er in ieder geval voor dat je niet per ongeluk wat gebruikt op het moment dat je al zwanger bent. Zo helpen de zwanger worden tips voor de vrouw je voor een goede voorbereiding te zorgen.

Geen drugs of medicijnen

Daarnaast is het verstandig om geen drugs of medicijnen te gebruiken, aangezien dit je vruchtbaarheid kan beïnvloeden. Met name de zwaardere drugs zijn van grote invloed, maar ook een joint kan ervoor zorgen dat je minder vruchtbaar zal worden. Met deze zwanger worden tips voor de vrouw zorg je er dus voor dat je opnieuw een meer gezonde levensstijl aan kunt nemen. Ook medicijnen zijn over het algemeen niet goed geschikt voor tijdens een zwangerschap, maar neem daarover altijd contact op met je huisarts.

Verminder overgewicht

Binnen deze zwanger worden tips hebben we aandacht voor een aantal externe factoren, maar daarnaast ook voor bijvoorbeeld overgewicht. Wanneer je last hebt van overgewicht is het mogelijk dat je vruchtbaarheid wordt verminderd, onder andere door het verstoren van je cyclus. Bovendien is de kans op een miskraam groter wanneer je een ‘zware’ vrouw bent, waardoor het verstandig is om eerst wat af te vallen, voordat je aan kinderen wilt gaan beginnen. De zwanger worden tips voor de vrouw helpen je zo verder aan een goede voorbereiding op de zwangerschap die je wenst.

Gebruik foliumzuur

Tenslotte willen we je binnen deze zwanger worden tips voor de vrouw graag wijzen op het gebruik van foliumzuur. Dit helpt je niet om meer vruchtbaar te worden, maar het zorgt er wel voor dat de ontwikkeling van je kindje op een zo optimaal mogelijke manier plaats zal vinden. Door er zowel als man en vrouw direct mee te starten zorg je ervoor dat je kindje zich op een goede manier kan ontwikkelen, op basis van de gezonde levensstijl die jullie aannemen. Binnen alle zwanger worden tips voor de vrouw komt vooral deze gezonde levensstijl op een duidelijke manier naar voren, dus besteed daar veel aandacht aan.