Werken tijdens de zwangerschap: vermoeidheid

U bent zwanger, fantastisch! Maar voordat u rustig aan kan doen, moet u toch nog een aantal maanden aan het werk en de symptomen wachten helaas niet netjes tot u met zwangerschapsverlof bent. Lees hier hoe je het beste tijdens het werk met vervelende zwangerschapssymptomen om kan gaan.

Uw lichaam is niet alleen u aan het ondersteunen, maar ook uw kindje gedurende de zwangerschap. Dit zorgt vaak voor oververmoeidheid gedurende de zwangerschap en het staat niet goed op uw cv als u slaapdronken achter uw bureau zit.

Onze tips!
Eet genoeg voedsel dat rijk is aan ijzer en eiwitten. Veelal is vermoeidheid een gevolg van een tekort aan ijzer. Het aanpassen van uw dieet kan helpen bij het voorkomen van dit ijzertekort. Voedingsmiddelen rijk aan ijzer en proteïnen zijn gevogelte, bonen en groene groenten. Rood vlees en zeevruchten zijn ook rijk aan proteïnen en ijzer, maar kunnen tijdens de zwangerschap beter worden vermeden.

Neem regelmatig korte pauzes en wandel een beetje rond om jezelf op te kikkeren. Het zou ook helpen om met het licht uit, je ogen gesloten en je voeten om hoog even rustig te gaan liggen. Overleg dit wel even met uw baas.

Overleg met uw baas of u bepaalde activiteiten kan afstoten gedurende de zwangerschap. Een verlichting van de taken op de werkvloer helpt u voldoende tot rust komen om oververmoeidheid te voorkomen.
Behoud uw fitnessroutine. Als u regelmatig sportte voor de zwangerschap kan het behouden van die routine uw energie geven. U zal wellicht uw gebruikelijke oefeningen moeten verlichten (ga lekker wandelen in plaats van joggen) om niet alsnog oververmoeid te raken. Het zal misschien het laatste zijn wat u wilt doen aan het einde van de dag, maar het kan echt helpen om uw vermoeidheid te overkomen.
Een laatste en een hele logische tip is dat u vroeg naar bed gaat om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen. Als u moeite heeft om in slaap te komen, kunt u kussens onder uw buik en tussen uw benen plaatsen voor een comfortabelere houding. Overigens helpt het slapen op uw linkerzij de bloedstroom naar uw baby te bevorderen.