Voeding voor hem

Als u al een tijd lang heeft geprobeerd een kind te krijgen, kan het probleem in het ergste geval onvruchtbaarheid zijn. Pak echter eerst eens de voeding aan, voordat u begint aan allerlei ingrijpende maatregelen. Pas als er na een jaar proberen geen zwangerschap voorkomt, is de kans op vruchtbaarheid aanwezig, maar veelal is de spermakwaliteit van de man met een paar kleine maatregelen te verbeteren. De spermakwaliteit is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de manier van leven. Vergroot de kans op succes eens met het verwerken van de volgende voedingsstoffen in uw eetschema. Let hierbij wel op dat het tot u nemen van de beschreven voedingsstoffen in te grote mate de vruchtbaarheid juist tegen kan werken.

Vitamine C en E
De voedingsstoffen vitamine C en E zouden volgens onderzoek zorgen voor de bescherming van het DNA in het sperma waardoor de kwaliteit verbeterd. Voedingsmiddelen waarin vitamine C en E verwerkt zitten zijn citrusvruchten, broccoli, ongeschilde aardappelen, aardbeien, lever en amandelen. Hierbij moet de dagelijks aangeraden hoeveelheid niet worden overschreden.

Selenium
Selenium is te vinden in broccoli en volgranen. Supplementen met selenium slikken wordt afgeraden, omdat voldoende selenium al in deze voedingsmiddelen is te vinden.

Zink
De hoeveelheid zaden bij een zaadlozing wordt volgens onderzoek door zink vergroot. Ook zorgt het voor beter bewegende spermacellen waardoor de kans op een zwangerschap wordt vergroot. Zink zit verwerkt in oesters, rood vlees, gevogelte, bonen, noten en zaden.

Arginine
Arginine wordt gevonden in veel noten. Ook hier blijkt de hoeveelheid zaad en de beweging van het zaad te verbeteren.

L-Carnitine
L-Carnitine wordt vaak wel aangeraden in supplementvorm. De reden hiervoor is dat carnitine heel gevoelig is voor hitte en zuurstof waardoor de stof effectiviteit van carnitine in voedingsmiddelen na opening van de verpakking tot het bereiden van het product vermindert. Een voldoende hoeveelheid aan carnitine in het lichaam van de man helpt de zaden in hun volwassen fase.

,