Voeding voor haar

Bij zowel mannen als vrouwen geldt dat het uitblijven van een zwangerschap niet noodzakelijk aan onvruchtbaarheid hoeft te liggen. Pas als er geen succes is na een jaar proberen is de kans op onvruchtbaarheid aanwezig. Denk voordat u aan ingrijpende maatregelen begint eens aan uw manier van leven. Eet u wel gezond? Een gezond dieet kan bijdragen aan de vruchtbaarheid van de vrouw. Vergroot dus de kans op succes door het aanpassen van uw eetschema. Let hierbij wel op dat het tot u nemen van te grote hoeveelheden van elke beschreven voedingstoffen uw vruchtbaarheid juist geen goed doet.

Zink
Zink speelt bij de vrouw een grote rol in de vruchtbaarheid. Het stimuleert een juiste celdeling die belangrijk is in een vroeg stadium van de zwangerschap. In oesters, rood vlees, gevogelte, bonen, noten en zaden zit een grote hoeveelheid zink.

IJzer
Een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die een hoge waarde aan ijzer in hun lichaam hebben een grotere kans hebben om zwanger te worden. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer zijn abrikozen, mosselen, garnalen en tofu.

Overige stoffen
Andere stoffen die volgens eenzelfde onderzoek hulp kunnen bieden bij het zwanger raken zijn vitamine B12, Vitamine C, Vitamine E en calcium. Deze stoffen komen veel voor in de meeste vlees- en vissoorten, zuivelproducten, groente en fruit.

,