Werken tijdens de zwangerschap: misselijkheid

U bent zwanger, fantastisch! Maar voordat u rustig aan kan doen, moet u toch nog een aantal maanden aan het werk en de symptomen wachten helaas niet netjes tot u met zwangerschapsverlof bent. Lees hier hoe u het beste tijdens het werk met vervelende zwangerschapssymptomen om kan gaan.

Misselijkheid
In het engels ‘morning sickness’. Was dat maar waar, want deze misselijkheid kan de hele dag voorkomen en kan uw concentratie op het werk ernstig verstoren. De misselijkheid kan zelfs zo erg worden dat u moet overgeven. Op het werk moet u daar natuurlijk niet aan denken.

Onze tips!
Ontwijk voedingsmiddelen of de geur van voedingsmiddelen die u misselijk kunnen maken. Waar iemand misselijk van wordt, verschilt per persoon, maar veelal hebben mensen last van de geur en smaak van gefrituurde voedingswaren, vis, caffeïne en zoetigheid zoals chocola.

Nog een tip is om regelmatig licht te snacken met bijvoorbeeld crackers of andere lichte voedingsmiddelen die niet te zwaar vallen.

Tot slot helpt het drinken van voldoende water de misselijkheid tegen te gaan. Hou naast uw bureau een flesje water bij de hand en drink regelmatig. Het drinken van gemberthee (voor de variatie) zou ook helpen tegen misselijkheid.