Symptomen van zwangerschap

Een late menstruatie
Een late menstruatie is een bekend verschijnsel die in het vroege stadium van de zwangerschap optreedt. Als u laat bent met uw menstruatie kan het een goed idee zijn om een zwangerschapstestje te doen. Andere factoren kunnen ook hebben bijgedragen aan een late menstruatie. Denk hierbij aan de pil, stress, vermoeidheid of buitensporig gewichtsverlies of toename van gewicht.

Misselijkheid en overgeven
Als u zwanger bent is het mogelijk dat u zich misselijk voelt en moet overgeven. In het algemeen komt de misselijkheid bij een eventuele zwangerschap twee tot acht weken na het opwekken van het kind voor. Natuurlijk kan misselijkheid ook veroorzaakt zijn door andere kwalen in de maag zoals stress of voedselvergiftiging.

Gevoelige, pijnlijke borsten
Ook dit is een bekend verschijnsel van een zwangerschap. Het begint een tot zes weken na het verwekken van het kind. Ook kan het veroorzaakt worden door een beginnende menstruatie, hormonen en de pil.

Vaak moeten plassen
Als u op een dag erg vaak naar de wc moet kan dit betekenen dat u zwanger bent. Zes tot acht weken na het opwekken van het kind, komt dit verschijnsel vaak voor. Ook kan u gewoon net even wat meer gedronken hebben die dag. Ook kan het vele plassen een symptoom zijn van een blaasontsteking. Neem in dat geval contact op met uw dokter.

Donker gebied rondom de tepels
Als het gebied rondom de tepels donker is geworden, kan het erop wijzen dat u zwanger bent. Dit verschijnsel begint ongeveer 14 weken na het opwekken. Het gebied blijft donker gedurende de zwangerschap. Let wel op dat er geen sprake is van een verstoring in de balans van de hormonen. Dit zou namelijk ook dit verschijnsel kunnen veroorzaken.

Een verlangen naar eten
Een enorme drang naar eten is ook een bekend verschijnsel van zwangerschap. Een groot verlangen naar voedsel kan zich ook voordoen bij een depressie, een beginnende menstruatie of stress.

Hoofdpijn
Sommige vrouwen hebben gedurende de zwangerschap veel last van hoofdpijn. Het komt vooral voor als er sprake is van hoge aanmaak van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Het kan ook veroorzaakt worden door terughoudend caffeïnegebruik en te weinig drinken.

Een pijnlijke rug
Pijn in de rug komt vaak pas voor in latere stadia van de zwangerschap, maar kan een verschijnsel zijn van een zwangerschap. Er zijn echter talloze andere oorzaken die pijn in de rug kunnen veroorzaken. Neem contact op met uw dokter.

Vermoeidheid
Vermoeidheid komt 1 tot 6 weken na het verwekken voor. Vermoeidheid kan ook worden veroorzaakt door stress, ziekte, depressie en andere mentale problemen.