Ongewenste voeding bij zwangerschap

Belangrijk bij de zwangerschap is dat u let op uw voeding. Let ten alle tijden op of u de juiste hoeveelheid en voedingsstoffen tot u neemt voor de groei van uw baby. Er is maar weinig voedsel dat u tijdens de zwangerschap moet vermijden. Toch is het belangrijk bekend te zijn met deze voedingsmiddelen, omdat het negatieve gevolgen kan hebben tijdens de zwangerschap.

Vis en zeevruchten
Omega 3 is een absoluut aan te raden stof voor, tijdens en na de zwangerschap bij de borstvoeding. Het helpt namelijk de groei van de hersenen van de baby. En houdt ook de moeder mentaal stabiel tijdens en na de zwangerschap. Wat de moeder echter moet vermijden is gerookte, rauwe of niet gare vis en zeevruchten. Ook dienen vissoorten die vervuilt zijn of kwik bevatten, vermeden te worden.  

Vlees
Onder te vermijden vlees wordt paté en andere smeersels met vlees gerekend, maar ook rood of rauw vlees is niet aan te raden. Dit komt omdat vlees in deze vorm salmonella of andere schadelijke bacteriën kunnen bevatten die van negatieve invloed kunnen zijn op de zwangerschap.

Ongepasteuriseede melk
Ongepasteuriseerde melk en de voorgenoemde vleessoorten kunnen ook de bacterie listeria veroorzaken. Deze bacterie kan de oorzaak zijn van een miskraam.

Alcohol en caffeïne
Gedurende de zwangerschap is het belangrijk voldoende water, sap en melk tot u te nemen, omdat dit voedingsstoffen bevatten (calcium, vitaminen) die een positieve werking hebben op de zwangerschap.

Er zijn discussies over cafeïne voor, tijdens en na de zwangerschap. Sommige onderzoekers beweren dat caffeine tijdens de zwangerschap bij kan dragen aan een miskraam. Andere onderzoekers beweren dat gematigd caffeine tot u nemen tijdens de zwangerschap geen probleem hoeft te vormen. Het levert verder geen positieve bijdrage aan de zwangerschap. U kunt dus ofwel stoppen of uw caffeine-inname beperken tot de aangeraden 200 mg per dag.

Voor alcohol is geen bekend aangeraden hoeveelheid per dag. Ook hebben meerdere studies aangeraden alcohol helemaal niet tot u te nemen. Voor, tijdens en na de zwangerschap beïnvloed de alcohol namelijk de groei van uw baby.

,