Nog meer voedingstips voor tijdens de zwangerschap

De juiste voeding en zwanger worden hebben veel met elkaar te maken. Dat komt onder andere door het feit dat je op basis van een gezonde voeding voor een goede gezondheid kunt zorgen. Zo maak je de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk. Lees hier hoe je zwanger kan worden op basis van je juiste voeding.

Verse voeding eten

Zwanger worden op basis van de juiste voeding lukt vooral wanneer je veel verse voeding tot je neemt. Dat betekent aan de andere kant ook dat je er beter voor kunt zorgen dat je minder bewerkte voedingsmiddelen tot je neemt, aangezien die een minder interessante voedingswaarde hebben. Bij verse voeding kun je onder andere denken aan twee stuks fruit en 200 gram groente per dag, maar daarnaast bijvoorbeeld ook aan noten, zaden en andere vormen van gedroogd fruit. Op die manier kun je zwanger worden met de juiste voeding, of maak je de kans daarop in ieder geval zo groot mogelijk.

Vet vlees vermijden

Aan de andere kant is het ook verstandig om bepaalde voedingsmiddelen juist te vermijden. Voeding en zwanger worden is wat dat betreft namelijk ook een kwestie van de juiste keuzes maken. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om vet vlees in ieder geval zo min mogelijk te eten. Dit is niet goed voor je gezondheid en kan er op die manier voor zorgen dat de kans op een zwangerschap alleen maar kleiner wordt. Daarnaast kun je de kant-en-klaarmaaltijden laten staan, aangezien die er doorgaans ook niet voor zorgen dat de kans op een zwangerschap groter zal worden.

Juiste samenstelling van je voeding

Uiteindelijk is het zwanger worden en de voeding vooral een kwestie van de juiste samenstelling van je voeding. Dat komt niet op een procent meer of minder, maar het is wel verstandig om de volgende globale verdeling aan te houden:

  • 55% complexe koolhydraten
  • 30% gezonde vetten
  • 15% proteïnen
  • 2 liter water of vocht per dag

De complexe koolhydraten bestaan onder andere uit bonen en fruit. Hierbij kun je denken aan appels en peren, maar ook aan bruine rijst en volkorenbrood. De proteïnen bestaan uit bijvoorbeeld de belangrijke bouwstenen die je kunt vinden in kip, vis en magere yoghurt.

Voldoende vitamine C

Qua zwanger worden en voeding is het tenslotte verstandig om ervoor te zorgen dat je partner voldoende vitamine C binnenkrijgt. Dit is goed voor de kwaliteit van het sperma, waardoor de kans uiteindelijk groter zal zijn dat het jullie zal lukken om zwanger te worden. Je kunt vitamine C onder andere vinden in bladgroenten, kiwi’s en tomaten. Het voordeel daarvan is dat het gewoon natuurlijk werkt en je op die manier aan een zwangerschap kunt werken. Zwanger worden en voeding zorgen er samen voor dat je de kans op een kindje samen kunt vergroten, zonder dat je daarbij last hebt van mogelijke bijwerkingen.

, , ,