Nog een aantal tips om snel zwanger te worden

Voordat u probeert zwanger te worden, kan het van belang zijn uw dokter nog even op te zoeken voor een laatste check-up. Infecties die niet zijn behandeld, seksueel overdraagbare aandoeningen of een slechte gezondheid in het algemeen zijn allemaal dingen die uw kansen op zwangerschap kunnen verkleinen. Vraag uw dokter ook naar vitaminen die de zwangerschap kunnen bevorderen.

Als u regelmatig seks heeft, vergroot u uiteraard ook de kans op een zwangerschap. Start hiermee net voor de ovulatie dus niet erna. De eicel van de vrouw blijft tot 24 uur na de eisprong actief. Spermacellen blijven echter langer, namelijk 3 tot 5 dagen actief. Om deze reden kunt u het beste een of twee dagen voor de ovulatie al seks hebben om de kansen op een zwangerschap te vergroten. Let erop dat de ovulatie niet altijd op de geplande tijd zal plaats vinden. Om de kansen nog meer te vergroten kunt u regelmatig seks hebben tot 3 keer per week.

Als u het liefst de ovulatie tot in de detail in de gaten wil houden voor succes, kunt u ook een van de vele testjes aanschaffen die nu op de markt zijn. Deze testjes kunnen niet alleen de precieze datum aangeven waarop de ovulatie plaatsvindt, maar kunnen ook andere hormonen in het proces opsporen. Deze testjes zijn misschien prijzig, maar het zeker waard als u snel zwanger wilt worden.