Foliumzuur: ook interessant voor de man

Foliumzuur voor mannen is een stuk minder bekend dan de aanvulling voor vrouwen, maar het is minstens zo interessant. In Amerika is er reeds een hoop onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van foliumzuur voor mannen en dat blijkt inderdaad het geval. Onderzoekers van de universiteit van Californië hebben op dat gebied grote stappen gezet, onder leiding van Brenda Eskanazi.

Foliumzuur voor mannen tegen afwijkingen

Het foliumzuur voor mannen zorgt er onder andere voor dat de kans op afwijkingen bij de geboorte zo klein mogelijk is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de kans op een kindje met het syndroom van Down zo klein mogelijk te maken, door gebruik te maken van foliumzuur voor mannen. Het kan wat dat betreft een heel interessante keuze zijn om er serieus gebruik van te maken en ervoor te zorgen dat de kans op een gezonde zwangerschap op die manier zo groot mogelijk wordt.

Foliumzuur voor mannen volkomen veilig

Het foliumzuur voor mannen is bovendien volkomen veilig, waardoor het ervoor zorgt dat er eigenlijk alleen maar voordelen genoten kunnen worden. Het gaat om een vitamine die volledig natuurlijk is en onder andere ook voorkomt in groenten als spinazie en andijvie. Het mooie daarvan is dat het eigenlijk alleen maar op een positieve manier bij kan dragen, waardoor je er voordeel van kunt hebben. Foliumzuur voor mannen is wat dat betreft een heel interessante toevoeging die ervoor zal zorgen dat je samen met je vrouw of vriendin aan de gezonde ontwikkeling van je kindje kunt gaan werken.

Foliumzuur voor mannen en beter sperma

Foliumzuur voor mannen kan er bovendien voor zorgen dat het sperma van een betere kwaliteit wordt, waardoor er heel direct sprake is van een voordeel. Dat heeft te maken met het feit dat mannen die een tekort aan foliumzuur hebben vaak last hebben van sperma van een mindere kwaliteit. Dit kan onder andere tot uiting komen in het feit dat het DNA teveel of te weinig chromosomen bevat, waardoor er problemen kunnen ontstaan tijdens de ontwikkeling in de eerste weken. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er geboorteafwijkingen plaats kunnen vinden, waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Foliumzuur voor mannen in brood

Er gaan stemmen op om het foliumzuur voor mannen beter aan de man te brengen door het te verwerken in het brood dat we eten. In Amerika zijn de broodfabrikanten al veel langer verplicht om dit te doen, waardoor het op zich geen vreemde stap zou zijn om dat hier ook te gaan doen. Voorlopig is het nog niet zover, maar wellicht dat daar in de toekomst nog verandering in gaat komen. Op die manier zou het foliumzuur voor mannen een stuk beter toegankelijk zijn en wordt de kans op aangeboren afwijkingen in ieder geval een stuk kleiner.

, , , , , ,